FEEST

GARDEROBE & PLATTEGROND

DE TRUT HEEFT GEEN (BEWAAKTE) GARDEROBE! KLIK OP DE AFBEELDING HIERBOVEN OM TE ZIEN WAAR DE KAPSTOKKEN EN JASSENHAKEN ZIJN.

LAAT NOOIT IETS BELANGRIJKS/WAARDEVOLS IN JE JAS! HET IS NIET SLIM OM EEN TAS OF DURE JAS  MEE TE BRENGEN EN OP TE HANGEN. ER WORDT HELAAS GEJAT IN DE TRUT!

De niet-commerciele potten en flikkerdiscotheek De Trut is in het begin van de jaren tachtig opgericht. De initiatiefnemers waren allemaal op de een of andere wijze betrokken bij de potten- en flikkerstrijd en voelden zich daarnaast ook een onderdeel van de krakerscene. Zij ervoeren echter ook dat "leven als pot of flikker" en "kraken" niet altijd even nauw met elkaar te verbinden waren.


FLUKS

In het kraakpand Tetterode aan de Bilderdijkstraat is in diezelfde tijd de krakersdisco Fluks gestart. Alhoewel de Fluks een krakersdisco was waren ook veel potten en flikkers vaste bezoekers. Het gemis van een eigen plek voor potten en flikkers werd in de Fluks al snel duidelijk. Wij wilden een eigen plek hebben om als pot en flikker samen te kunnen dansen en ons zelf te zijn in een omgeving waar potten en flikkercultuur doorslaggevend is. De vrijwilligers van de Fluks stonden positief tegenover de ideeen van een potten en flikkerdiscotheek en stelden de ruimte en het inventaris van de Fluks ter beschikking voor het nieuwe initiatief. In december 1985 was De Trut een feit. Na enige tijd is de Fluks opgehouden te bestaan en is De Trut alleen als een niet-commerciele potten en flikkerdiscotheek doorgegaan.


VRIJWILLIG

Het maken van winst heeft in De Trut nooit voorop gestaan. Een goede sfeer, goede muziek, betaalbare prijzen en een veilige omgeving om als pot, trans of flikker samen uit je dak te gaan heeft vanaf de oprichting tot op heden altijd voorop gestaan. Maar omdat alle medewerkers vrijwillig werken en de kosten relatief laag zijn kan ondanks de lage drankprijs toch een aardige winst worden gemaakt. Deze winst moet volgens de statuten van De Trut geheel ten goede komen aan (kleinschalige) potten-, trans- en flikkeractiviteiten.


GOEDE DOELEN

Zonder aan reclame te doen en door lage drankprijzen werd De Trut al gauw populair en is dat nu nog steeds. De disco wordt gerund door een groep van ca. twintig vrijwilligers die er niet alleen voor zorgen dat de zondagavond leuk en gezellig is maar ook voor alle andere werkzaamheden die er voor een bedrijf als De Trut gedaan moeten worden. Er moet drank worden ingekocht; technisch onderhoud worden gedaan; nieuwe mensen worden gezocht en aangenomen; administratieve werkzaamheden worden gedaan; feesten georganiseerd en... last but not least: de winst moet door een commissie van ten minste vijf mensen worden beheerd en worden uitgegeven aan goede doelen. Omdat De Trut zoals gezegd relatief weinig kosten heeft en nog steeds druk bezocht wordt hebben we een aardig fonds op kunnen bouwen om goede doelen te steunen.

GESCHIEDENIS

PLATTEGROND VAN DE TRUT

Er zijn een paar regels die we je hieronder even kort uitleggen. Als je besluit op ons feestje te komen gaan we ervan uit dat je deze regels respecteert en naleeft.

  * GEEN FOTO'S EN/OF FILMS MAKEN

Omdat: wij een veilige plek willen zijn voor en door potten, trans en flikkers, ongeacht wie je bent, waar je vandaan komt of waar je naar toe gaat. Het is bijvoorbeeld niet vanzelfsprekend dat iemand die De Trut bezoekt ook “uit de kast” is. Daarom willen we absoluut niet dat er foto’s en of films gemaakt worden.

  * GEEN HARDDRUGS

Omdat: het wettelijk verboden is. En worden er bij een controle harddrugs in De Trut aangetroffen, dan kan de gemeente ons sluiten. Dat zelfde geldt natuurlijk ook voor (niet) ROKEN.

  * HOUD REKENING MET ONZE BUREN

Omdat: De Trut alleen kan blijven bestaan als de buren geen overlast ondervinden. Dus sta je in de rij, gooi je afval in prullenbak of container ipv op de stoep. En verlaat je De Trut, wees dan stil en blijf alsjeblieft niet voor de deur staan praten. Onze buren (met kinderen) slapen aan de straatkant en hebben daar erg veel last van.

  * RESPECT VOOR ELKAAR EN DE TRUTVRIJWILLIGERS

Word je als pot, trans of flikker lastig gevallen in De Trut, meld het bij een vrijwilliger en wij zullen er iets aan doen. En wijst een vrijwilliger je op één van de regels, volg die aanwijzing dan rustig op. Bij het niet naleven van onze regels of ander ongewenst gedrag zullen we je verzoeken De Trut te verlaten. Daarnaast kunnen en zullen we bezoekers die de regels regelmatig niet naleven een toegangs verbod opleggen. Agressie en of geweld leidt altijd tot een toegangs verbod.

Door het betalen van je toegangs kaartje accepteer je bovenstaande regels en onze algemene voorwaarden. De algemene voorwaarden zijn te vinden in De Trut en bij de Kamer van Koophandel Amsterdam.


Regelmatig krijgen wij de vraag of wij onze locatie ook verhuren voor privéfeesten. Helaas is dit niet mogelijk, aangezien wij hier geen vergunning voor hebben.

  * GEEN MOBIELE TELEFOON AAN EN/OF GEBRUIKEN

Omdat: wij het heel ongezellig en asociaal vinden als er constant mensen staan te bellen, texten, facebooken, twitteren etc. En als je iemands adres wilt, kun je papier & pen aan de bar krijgen. Maar ook omdat er op elke telefoon een camera zit, en waarom we dat niet willen staat bij het volgende punt.

info@trutfonds.nl

VOOR VRAGEN OVER HET FONDS

EN DE STICHTING MAIL JE NAAR:

VOOR VRAGEN OVER HET FEEST OP ZONDAGAVOND MAIL JE NAAR:

VOOR VRAGEN OVER VERLOREN VOORWERPEN MAIL JE NAAR:

VOOR VRAGEN OVER VRIJWILLIGER WORDEN MAIL JE NAAR:

feest@detrut.amsterdam

verloren@detrut.amsterdam

vrijwilliger@detrut.amsterdam

Bilderdijkstraat 165-E

* DE TRUT Bilderdijkstraat 165 E AMSTERDAM  (KAART)

  ZONDAG                                       

CORONA